ΡΩΣΙΚΑ WILLPOWER

 

Το κέντρο ξένων γλωσσών μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διδασκαλία της Ρωσικής γλώσσας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης που προσφέρουμε καλλιεργεί τις γλωσσολογικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες των σπουδαστών, τους εξοικειώνει με τη σύγχρονη ρωσική πραγματικότητα και ενισχύει την αυτοεκτίμηση τους, αυξάνοντας τις δυνατότητες των επαγγελματικών επιδιώξεών τους . 

  • Στην Ελλάδα γνώστες της ρωσικής γλώσσας είναι περιζήτητοι σε λιμεναρχεία, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τουριστικές περιοχές & μεταφράσεις εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης τουριστών στη χώρα μας οι οποίοι δε μιλούν αγγλικά. Έτσι λοιπόν, όποιος γνωρίζει έστω και βασικές γνώσεις ρωσικών, γίνεται πραγματικά περιζήτητος σε αυτούς τους τομείς. Ενήλικες μαθητές μας έχουν ήδη διοχετευτεί στην αγορά εργασίας (σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) μόνο και μόνο επειδή ανέφεραν τη ρωσική γλώσσα στο βιογραφικό τους.

 

  • Επιστήμονες από Ευρωπαϊκές χώρες με μεταπτυχιακές σπουδές & απόφοιτοι Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων απορροφούνται εύκολα από την αγορά εργασίας στη Ρωσία σε τομείς όπως ιατρικά μηχανήματα, ατομική ενέργεια, φυσικών πόρων, γεωλογία, βιολογία, εμπόριο και τους παρέχεται ακόμη και μισθωμένη κατοικία για διαμονή.

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ & ΕΠΙΠΕΔΑ

 

Τα διπλώματα γλωσσομάθειας χωρίζονται σε έξι επίπεδα: το αρχικό επίπεδο, το βασικό επίπεδο, το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο και το τέταρτο επίπεδο. Οι εξετάσεις διεξάγονται μία φορά το χρόνο στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και διοργανώνονται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (Λομονόσοφ).

 

Ένας σπουδαστής θα είναι σε θέση να επικοινωνεί για θέματα καθημερινής ζωής μετά από 100-120 διδακτικές ώρες.

 

Για να φτάσει κανείς στο ανώτερο επίπεδο γνώσεων της γλώσσας χρειάζονται περίπου έξι ακαδημαϊκά έτη εκμάθησης της γλώσσας.

 

Οι εξετάσεις διεξάγονται στην Αθήνα, διοργανώνονται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας – Λομονόσοφ (Lomonosov Moscow State University) και είναι πλήρως αναγνωρισμένες παγκοσμίως και από τον Α.Σ.Ε.Π..

Ο παρακάτω πίνακας περιέχει τα διπλώματα που προσφέρονται στην Ρωσική γλώσσα και τη διαβάθμισή τους με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς στον τομέα των Γλωσσών.

 

Κοινό ΕυρωπαΪκό Πλαίσιο Αναφοράς

Πανεπιστήμιο της Μόσχας - Λομονόσοφ

C2

4ο επίπεδο

C1

3ο επίπεδο

B2

2ο επίπεδο

B1

1ο επίπεδο

A2

Βασικό επίπεδο

A1

Αρχικό επίπεδο

 

Αρχικό Επίπεδο

Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού διαθέτει ένα επίπεδο γνώσεων, το οποίο του επιτρέπει  να εκφραστεί και να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες απλών διαλόγων και σε ένα περιορισμένο αριθμό καταστάσεων στην καθημερινή του ζωή. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 700-800 λέξεων και ο σπουδαστής είναι σε θέση να αποκτήσει το αρχικό δίπλωμα σε ένα μόλις ακαδημαϊκό έτος.

 

Βασικό Επίπεδο
Αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής διαθέτει αρκετές γνώσεις ώστε  να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας. Επίσης είναι σε θέση να διαβάσει πρωτότυπα κείμενα του Τσέχωφ. Για την απόκτηση του διπλώματος αυτού απαιτείται η γνώση περίπου 1200-1300 λέξεων.

 

Πρώτο Επίπεδο
Κατοχυρώνει ότι ο σπουδαστής διαθέτει καλές γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Με τις γνώσεις αυτές είναι σε θέση να εκφράζεται γραπτά και προφορικά με σαφήνεια πάνω σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Παράλληλα κατανοεί κείμενα επιστημονικού ενδιαφέροντος, παραμύθια του Πούσκιν, μυθιστορήματα του Τολστόι.. Η φοίτηση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ρωσίας προϋποθέτει την απόκτηση του διπλώματος αυτού, ενώ είναι χρήσιμο και για εύρεση εργασίας. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 2300-2500 λέξεων.

 

Δεύτερο επίπεδο
Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει πολύ καλή γνώση της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πολύπλοκα κείμενα και να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια στο κοινωνικό και επαγγελματικό του περιβάλλον. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 10.000 λέξεων.

 

Τρίτο επίπεδο
Ο σπουδαστής αυτού του επιπέδου έχει άριστες γνώσεις της ρωσικής γλώσσας. Μπορεί να κατανοεί πρωτότυπα λογοτεχνικά κείμενα, να εκφράζεται γραπτά και προφορικά άνετα και με σαφήνεια, να εκπονεί επιστημονική έρευνα. Για την απόκτησή του απαιτείται η γνώση περίπου 12.000 λέξεων. Ο κάτοχος του διπλώματος αυτού μπορεί να εργαστεί επίσημα ως μεταφραστής, συντάκτης και διπλωμάτης σε οποιαδήποτε ρωσική εταιρεία.

 

Τέταρτο Επίπεδο
Ο σπουδαστής ο οποίος έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα τετάρτου επιπέδου είναι σε θέση  να χειρίζεται ελεύθερα τη γλώσσα, σε επίπεδο που προσεγγίζει τη μητρική του. Επιπλέον ο κάτοχος του διπλώματος αυτού είναι σε θέση να διδάξει τη ρωσική γλώσσα και μπορεί να παρακολουθήσει μεταπτυχιακές σπουδές σε όλους τους κλάδους στα Ρωσικά.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΡΩΣΙΚΑ

 

Ο ελληνικός κόσμος διατηρούσε επί αιώνες στενές σχέσεις με τη Ρωσία. Όμως τα τελευταία χρόνια λόγω της επιχειρηματικής της άνθισης η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης σε όλους τους τομείς. Από την άλλη, οι Ρώσοι λατρεύουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Έτσι, οι Έλληνες μαθαίνουν Ρωσικά για πολλούς και διαφορετικούς λόγους είτε επαγγελματικούς είτε ακαδημαϊκούς, για να διαβάσουν Ντοστογιέφσκι ή για να σπουδάσουν στα Πανεπιστήμια της Ρωσίας, να αναπτύξουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες και να αναζητήσουν μια καλύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

 

www.youtube.com/watch?v=sGC_fAkApY4

 

ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΕΔΩ...