ΓΑΛΛΙΚΑ WILLPOWER

Στο κέντρο ξένων γλωσσών μας η διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας γίνεται με έμφαση τόσο στη γλώσσα, όσο και  στην προφορά της. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στον προφορικό λόγο και η γλώσσα διαδασκαλίας από την πρώτη  μέρα μαθημάτων είναι τα Γαλλικά. Από πολύ νωρίς παρουσιάζουμε το φωνητικό αλφάβητο της γλώσσας και τη φωνολογία και δίνουμε σημασία στην καλλιγραφία, ως δύο πολύ σημαντικά στοιχεία της γαλλικής γλώσσας.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ & ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Λειτουργούν παιδικά τμήματα  & ευέλικτα προγράμματα ενηλίκων, ενώ αναλαμβάνουμε και την διδασκαλία μεμονωμένων μαθητών που λόγω εργασίας ή σπουδών αδυνατούν να ενταχθούν σε τμήμα αλλά επιθυμούν να εκμάθουν τη γλώσσα για λόγους εργασίας ή μετανάστευσης στο εξωτερικό. Οι μαθητές μας προετοιμάζονται για εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας DELF (Δημοτικού, Α1,Α2, Β1, Β2), DALF C1, C2 & SORBONNE (B1,B2,C1,C2,C3 )σε εύλογο χρονικό διάστημα, δεδομένης της συνεργασίας τους και αφοσίωσής τους. 

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

Στα μαθήματα συμπεριλαμβάνουμε δραστηριότητες που αφορούν σε γαλλικά κινήματα τέχνης (στη ζωγραφική & στη λογοτεχνία), μουσική, γευσιγνωσία γαλλικών εδεσμάτων, τραγουδάκια και ρυθμούς, πρότζεκτ και πολλές άλλες δραστηριότητες με παιγνιώδη τρόπο. Η εκμάθηση της γλώσσας επιτυγχάνεται με σύγχρονα εποπτικά μέσα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, μέσω διάδρασης & τεχνολογιών Willpower compuNET, καθώς και μέσω σύγχρονων τρόπων διδακτικής και μεθοδολογίας. Στο μάθημα χρησιμοποιούμε ταινίες,  αποσπάσματα από την καθημερινότητα του Γαλλικού λαού & τράπεζα εικόνων με σκοπό να ενθαρρύνουμε την αυθεντική κατανόηση & επικοινωνία στα Γαλλικά.

www.facebook.com/efi.karaiskou.79

 

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ο κύκλος των μαθημάτων  υλοποιείται αποκλειστικά από το διδακτικό προσωπικό και η πιστή εφαρμογή του ελέγχεται από την υπεύθυνη σπουδών. Η καθηγήτρια της Γαλλικής γλώσσας είναι απόφοιτη Γαλλικής φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία της γλώσσας.Η μεθοδολογία στη διδασκαλία της Γαλλικής γλώσσας είναι κοινή με αυτή των αγγλικών και των άλλων γλωσσών & βασίζεται στις ακαδημαϊκές σπουδές, στην αμέριστη συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό μας, στην εκπαίδευση που παρέχεται στο φροντιστήριο Willpower και φυσικά, στη συμμετοχή σε πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδευτικών σειρών. 

 

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

 
ΠΤΥΧΙΑ ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ* ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ
- 1* Γ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ / Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Α1 PRIM - DELF 2* Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ/Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Α2 3* Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ/ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Β1 4* ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ/ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Β2 5* ΔΕΚ & Γ1 ΙΟΥΝ Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γ1 6* ΔΕΚ & Γ2 ΙΟΥΝ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΔΕΚ/ Α' ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΕΚ
Γ2 7* ΔΕΚ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ/ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ

 

7 ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗ

 

Είναι εύλογο όμως για ένα παιδί, γονέα ή φοιτητή να αναρωτηθεί σε ποια 2η ξένη γλώσσα να επενδύσει. Ακολούθως σας παραθέτουμε πολλούς λόγους γιατί κάποιος να μάθει τη γαλλική γλώσσα. Η επιλογή για το ποια δεύτερη ξένη γλώσσα καλύπτει τις ανάγκες, στόχους και αρεσκεία είναι δική σας. Εμείς παραμένουμε στη διάθεσή σας να μετατρέψουμε την κάθε σας επιλογή γλώσσας σε ένα αξέχαστο εμπειρικό ταξίδι γνώσεων..

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΑΛΛΙΚΑ;

Πολλοί γονείς και μαθητές προβληματίζονται για το ποια πρέπει να είναι η 2η ξένη γλώσσα, αφού, για την μελλοντική εξέλιξη κάποιου η Αγγλική δεν αρκεί, επειδή όλοι πλέον τη μιλούν κι έτσι έχασε την ιδιότητα του προτερήματος!


Με βάση ποια κριτήρια προχωρά κανείς σε αυτήν την επιλογή;
• Γιατί να επιλέξει κάποιος να μάθει ως 2η ξένη γλώσσα τη Γαλλική, αντί της Γερμανικής, της Ισπανικής ή της Ιταλικής;


Βέβαια, το ιδιαίτερο κίνητρο (κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό) παραμένει πάντα ο βασικός λόγος που καθορίζει την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας και γι αυτό μια μικρή έρευνα στο Internet επιτρέπει τη συγκέντρωση ποικίλλων πληροφοριών και επιχειρημάτων, παγκόσμια αναγνωρισμένων, για την επιλογή της Γαλλικής.


Τα στοιχεία που ακολουθούν βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται σε έρευνες, φυλλάδια διεθνών οργανισμών (ΔΟΕ : Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ) και ντοκουμέντα εφημερίδων όπως η Ενημέρωση (PALSO), Le Monde (Γαλλία), Le Soir (Βέλγιο), Le Matin (Ελβετία), Times της Νέας Υόρκης, El Pai(Ισπανία), καθώς επίσης και σε αποτελέσματα πανεπιστημιακών ερευνών(York-Toronto, Καναδάς).

ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

1. Γλώσσα με ζωντανή παρουσία και στις πέντε ηπείρους (160 εκατομμύρια μιλούν ως επίσημη γλώσσα τα γαλλικά).
2. Πολλά κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα έχουν και τη Γαλλική ως επίσημη.
3. Η Γαλλική και η Αγγλική αποτελούν τις δύο γλώσσες εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτές αντιπροσωπεύεται σε παγκόσμια κλίμακα.
4. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τη Γενική Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού της Ε.Κ. η γαλλική αποτελεί τη δεύτερη επιλογή από τις 11 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. μετά την αγγλική. Εξάλλου διδάσκεται σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του πλανήτη.
5. Αποτελεί μία από τις 8 παγκόσμια χρησιμοποιούμενες γλώσσες του Internet, (οι άλλες 7 είναι: η Αγγλική, η Ρωσική, η Ισπανική, η Ινδική, η Αραβική, η Ιαπωνική και η Κινεζική).
6. Πρώτη επίσημη γλώσσα του Ολυμπισμού και των Ταχυδρομείων (2η Αγγλική) και δεύτερη επίσημη (1η Αγγλική) οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Γιατροί του Κόσμου κλπ) υποχρεώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη, υπαλλήλους και στρατιωτικούς που βρίσκονται σε διάφορα κέντρα ή σε πρωτεύουσες κρατών να την μαθαίνουν αργά ή γρήγορα!
7.Τα κέντρα εργασιών και αποφάσεων της Ε.Ε. βρίσκονται σε γαλλόφωνες περιοχές: Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο. Επίσης, στην γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λοζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Αυτό σημαίνει πρόσβαση εργασίας σε τομείς

... (Βρείτε ολόκληρο το άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο)

xenesglosses.eu/2012/03/giati-na-matho-gallika/