Η ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ

___________________

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Εφη Α. Καραϊσκου ιδρύθηκε το 2002, βασισμένο στο όραμα της ιδιοκτήτριας να δημιουργήσει ένα σύγχρονο φροντιστήριο που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στον χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, με κριτήρια τον επαγγελματισμό, την κατάρτιση, το μεράκι & την αγάπη για την διδασκαλία των ξένων γλωσσών.

Το 2002 το φροντιστήριο λειτούργησε για 1η φορά  με την διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας και μάλιστα με την Αγγλική επωνυμία WILLPOWER ENGLISH - Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε το Αγγλικό Fun Club δραστηριοτήτων, δίνοντας έτσι στους μαθητές μας προνόμια στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. 

Επιπλέον, στο φροντιστήριο λειτούργησε πρότυπο Willpower Resource Center από το 2002 με δίκτυο υπολογιστών για χρήση multimedia, εκπαιδευτικών διαδικτυακών πηγών, σύστημα βιντεοτηλεοράσεων και σύγχρονο ηχητικό σύστημα.

 

 

 

 

 

Μέσα σε διάστημα μόλις λίγων χρόνων από την ίδρυσή του, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Έφη Α. Καραϊσκου εδραιώθηκε και συνδυάστηκε με υψηλά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις πιστοποίησης CAMBRIDGE  & MICHIGAN, με την άρτια οργάνωση και προγραμματισμό στον τρόπο διοίκησής του, με τον κώδικα αξιών και δεοντολογίας που διέπει το διδακτικό προσωπικό και την διεύθυνση, τόσο στην διδασκαλία, όσο και σε παντός τύπου επαγγελματικές συναλλαγές, καθώς και τις πρωτοποριακές ιδέες που υλοποιεί με επιτυχία. Η αναγνώριση της δουλειάς μας έφερε σημαντική αύξηση μαθητών και το κέντρο ξένων γλωσσών μας έκτοτε χαρακτηρίζεται από υπηρεσίες ποιοτικής εκπαίδευσης.

Στόχος του WILLPOWER ήταν και είναι καθ’ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του να εμπνέει τους μαθητές, να τους ωθεί σε προσωπική έρευνα της ξένης γλώσσας μετατρέποντάς τους σε αυτόνομους μαθητές οι οποίοι δεν σταματούν να μαθαίνουν την γλώσσα μόλις αποκτήσουν την πιστοποίηση, αλλά συνεχίζουν να την καλλιεργούν, να τη μιλούν και να την αγαπούν και στη μετέπειτα επαγγελματική και προσωπική τους ζωή!

Σταδιακά η φιλοσοφία αυτή εφαρμόστηκε και σε νέες δραστηριότητες. Το 2008 προστέθηκαν νέες γλώσσες: Tα Γαλλικά, τα Γερμανικά και τα Ιταλικά. Θεωρούμε επίσης τον Σεπτέμβριο του 2008 έναν ακόμη πολύ σημαντικό σταθμό στην πορεία μας. Συνδέουμε πλέον τις ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ άρρηκτα με τη διδασκαλία των ξένων γλωσσών και εισάγουμε πλέον στην καθημερινή χρήση μαθητών, καθηγητών, επισκεπτών, φίλων :

  • Interactive Whiteboards & Software (διαδραστικοί πίνακες & λογισμικό),

  • Δίκτυα Η/Υ με σύνδεση στο διαδίκτυο σε όλες μας τις αίθουσες,

  • Δυναμικό WILLPOWER BLOG με εργασίες των μαθητών μας και υλικό από τις δραστηριότητες του WILLPOWER Fun Club, με δυνατότητες επικοινωνίας μεταξύ των καθηγητών, των μαθητών και των γονέων

Σεπτέμβριος 2009 : Δημιουργία της ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ WILLPOWER μέσω της οποίας οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα το παιδί & την εκπαίδευση υπό την εποπτεία και συντονισμό παιδοψυχολόγου. Αμέσως μετά δημιουργήσαμε σελίδα στο facebook με σκοπό να αλληλεπιδρούμε με τους μαθητές μας με τρόπο που αφορά στα ενδιαφέροντά τους.

Την ίδια χρονιά ξεκινά την πορεία του το ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΗΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ WILLPOWER για παιδιά 3-6 ετών. Όντας το ΠΡΩΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΝΗΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, αποδείχτηκε επιτυχημένη καινοτομία εφόσον σε διάστημα 1 μόνο έτους, τα τμήματα διπλασιάστηκαν.

Η αγάπη και η εμπιστοσύνη μαθητών και γονέων δεν μας επιτρέπουν να σταματήσουμε να εξελισσόμαστε και έτσι, το καλοκαίρι του 2013, το σχολείο της οδού Σουλίου 8 μεταφέρεται σε νέο & σύγχρονο κτήριο, στην οδό Γ. Λιακατά 1.

Σεπτέμβριος 2013:  Το φροντιστήριό μας λειτουργεί σε έναν μεγάλο και σύγχρονο χώρο, με άνετες εγκαταστάσεις, υψηλών προδιαγραφών και ασφάλειας. Στις προσφερόμενες υπηρεσίες μας εντάχθηκαν επιπλέον τα  Ισπανικά & Ρωσικά. Λειτουργούν και οι έξι γλώσσες: Aγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά & Ρωσικά. Επισκεφτείτε μας για να δείτε το νέο μας χώρο & να διαπιστώσετε και μόνοι σας το όραμά μας.

 

Σεπτέμβριος 2021: Καινοτομήσαμε διδάσκοντας για πρώτη φορά την Αγγλική γλώσσα μέσω Αγγλικής κλασσικής λογοτεχνίας και μέχρι σήμερα η μεθοδολογία μας έχει επιφέρει εκπληκτικά ποσοστά επιτυχίας και πρόοδο των μαθητών μας στην εκμάθηση της γλώσσας. Η νέα μας αυτή προσέγγιση διακρίθηκε πανελλαδικά από τον θεσμό αριστείας ELT EXCELLENCE AWARDS τον Ιούνιο 2021.

Ιούνιος 2022: Το Αγγλικό Νηπιακό Κέντρο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας χαράζει ανοδική πορεία και το 2022 βραβεύτηκε πανελλαδικά για την άριστη λειτουργία του στον θεσμό αριστείας ELT EXCELLENCE AWARDS.

      Απολογισμός :

·       Οι απόφοιτοι μας είναι κάτοχοι πτυχίων και ικανότατοι χρήστες της γλώσσας, εφόδια πολύ δυνατά για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

 

·       Οι απόφοιτοι μας αποκτούν τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας αβίαστα και χωρίς αποστήθιση και μαθαίνουν να αγαπούν τη γνώση & τη γλώσσα. Τα νηπιακά μας και τα τζουνιοράκια μας έρχονται με μεγάλη χαρά να μάθουν τις γλώσσες παρόλη την πρώτη τους εμπειρία σε αυτές.

 

·       Αριστεύουν στις εξετάσεις και διακρίνονται στην προφορική και ακουστική επικοινωνία!

      Το αποτέλεσμα της δουλειάς μας μας ενδυναμώνει να συνεχίσουμε το έργο μας, να το εξελίσσουμε περαιτέρω και να το απολαμβάνουμε εξίσου με τους μαθητές μας! 20 χρόνια WILLPOWER! Ευχαριστούμε θερμά την τοπική κοινωνία που υποστηρίζει και εμπιστεύεται το έργο μας. 

 

Εκ της διευθύνσεως