ΙΣΠΑΝΙΚΑ WILLPOWER

Η Ισπανική γλώσσα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις προτιμήσεις γλωσσομαθών. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκμάθησης ξένων γλωσσών στο δημοτικό ως 2η ξένη γλώσσα, ενώ είναι πολλοί εκείνοι οι φοιτητές οι οποίοι επιλέγουν την Ισπανία ως χώρα ανταλλαγής φοιτητών μέσω προγραμμάτων ERASMUS. Η Ισπανική γλώσσα έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Ελληνική ως προς τη σύνταξή της αλλά και στο λεξιλόγιο μιας και έχει δανειστεί πολλές λέξεις από τη γλώσσα μας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποτελεί βασική ομιλούμενη γλώσσα, ενώ ομιλείται σχεδόν στο σύνολο των χωρών της Νότιας Αμερικής. Η Ισπανία είναι αγαπητή για πολλούς λόγους, μερικοί εκ των οποίων είναι οι εξής: για τη μουσικοχορευτική της παράδοση  Flamenco & το έντονο ταπεραμέντο της, την εξαίσια κουζίνα της, τις τέχνες της, όπως τη ζωγραφική ( μερικοί διάσημοι ζωγράφοι είναι ο Πικάσο, ο Μιρό, ο Νταλί) και τη λογοτεχνία με τον μεγάλο κλασσικό συγγραφέα Μιγκέλ Θερβάντες, τις ποδοσφαιρικές ομάδες της και άλλα.

 

 

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

Το κέντρο ξένων γλωσσών WILLPOWER παρέχει ευέλικτα προγράμματα εκμάθησης Ισπανικών για παιδιά, φοιτητές & ενήλικες. Προσαρμόζουμε τις παιδαγωγικές μας μεθόδους ανάλογα με τις ατομικές σας ανάγκες. Προετοιμάζουμε μαθητές για την απόκτηση διπλωμάτων DELE ή ΚΠΓ. Διοργανώνουμε προβολές ταινιών, ισπανικής γευσιγνωσίας καθώς και δραστηριότητες γνωριμίας με τον Ισπανικό πολιτισμό. Χρησιμοποιούμε έναν συνδυασμό συγγραμμάτων των γνωστότερων εκδοτικών οίκων.

Ο κύκλος των μαθημάτων  υλοποιείται αποκλειστικά από το διδακτικό προσωπικό και η πιστή εφαρμογή του ελέγχεται από την υπεύθυνη σπουδών. Η καθηγήτρια της Ισπανικής γλώσσας διακρίνεται με πανεπιστημιακές σπουδές & μεράκι στη διδασκαλία της γλώσσας. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προφορά και στον προφορικό λόγο, γι' αυτό η γλώσσα διδασκαλίας στο φροντιστήριό μας από το πρώτο κιόλας μάθημα είναι τα Ισπανικά. www.facebook.com/efi.karaiskou.79

 

ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE KAI ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

 

ΠΤΥΧΙΑ  ΕΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΤΑΞΗ
- 1 Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Α1 2 Ε' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Α2 3 ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Β1 /Β2 4 Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Β2 / Γ1 5 Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Γ2 6+ Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
 

ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΔΩ...

 

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ DELE / INSTITUTO CERVANTES

 

Γνωρίζεις τα Διπλώματα DELE;

Τα Διπλώματα DELE είναι οι μοναδικοί διεθνώς αναγνωρισμένοι επίσημοι τίτλοι που χορηγεί το Instituto Cervantes εξ ονόματος του Υπουργείο Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Ισπανίας.

Πόσα επίπεδα DELE υπάρχουν;

Πόσα επίπεδα DELE υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφορα επίπεδα, ανάλογα με τις γνώσεις σας

 • DELE A1
 • DELE A1 (escolar)
 • DELE A2
 • DELE A2 / B1 (escolar)
 • DELE B1
 • DELE B2
 • DELE C1
 • DELE C2

Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες ανά επίπεδο DELE, εδώ...

atenas.cervantes.es/gr/diplomas_spanish/spanish_diplomas.htm

 

Ποια είναι η αξία και η αναγνώριση των DELE

Η κατοχή του μοναδικού διπλώματος με διεθνή αναγνώριση και αόριστη διάρκεια σας δίνει ένα πλεονέκτημα χρήσιμο σε ακαδημαϊκό, επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Τα διπλώματα αυτά αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και διεθνούς φορείς. Πολλά πανεπιστήμια απαιτούν το δίπλωμα Β2 για την

 

Πότε πρέπει να εγγραφείτε;

Για παιδιά, κατά την περίοδο των εγγραφών, ενώ για φοιτητές & ενήλικες καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής σεζόν στο κέντρο ξένων γλωσσών WILLPOWER. 

Εξετάσεις

Στην Ελλάδα, οι εξετάσεις για την απόκτηση των Διπλωμάτων DELE θα διεξάγονται πέντε φορές το χρόνο, τον Απρίλιο, το Μάιο, τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Η εγγραφή στις εξετάσεις θα πρέπει να γίνει κατά τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για κάθε εξεταστική.

 

Πριν προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις DELE

 

Θέλετε να μάθετε ποιο είναι το επίπεδό σας στα ισπανικά;

Μπορείτε να κάνετε αυτό το τεστ που θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε το επίπεδο των γνώσεών σας στα ισπανικά

pruebadenivel.cervantes.es/exam.php?id=17

 

Τμήματα προετοιμασίας

Το WILLPOWER LANGUAGE CENTER προσφέρει τμήματα προετοιμασίας για τα DELE (Διπλώματα A1, A2, B1 , Β2, C1 και C2 ). Τα Τμήματα προετοιμασίας προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

https://atenas.cervantes.es/gr/diplomas_spanish/information.htm

 

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ (ΚΠΓ)

Το  ΚΠΓ

Ισπανικών

είναι ένα σύστημα εξετάσεων του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, θεσμοθετημένο από το 2010 που πιστοποιεί και τα 6 διαφορετικά επίπεδα γνώσης Ισπανικών και αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά τα επίπεδα του ΚΠΓ Ισπανικών και τα μόρια που δίνει το ΑΣΕΠ είναι:

ΠΤΥΧΙΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗ ΜΟΡΙΑ ΑΣΕΠ
ΚΠΓ Ισπανικά Α 60-119 Α1 Στοιχειώδης γνώση -
120-200 Α2 Βασική γνώση -
ΚΠΓ Ισπανικά Β 60-119 Β1 Μέτρια γνώση 10
120-200 Β2 Καλή γνώση 30
ΚΠΓ Ισπανικά Γ 60-119 Γ1 Πολύ καλή γνώση 50
120-200 Γ2 Άριστη γνώση 70

 

Τα πτυχία του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας-Ισπανικά είναι διαβαθμισμένα. Η βάση είναι το 60 και η μέγιστη βαθμολογία αγγίζει το 200. Αυτό σημαίνει ότι από 60 έως 119 παίρνεις το επίπεδο 1 και αντίστοιχα από 120 στα 200 το επίπεδο 2. Η ελάχιστη επιτρεπτή βαθμολογία ανά ενότητα είναι το 30%. 

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Ισπανικών στοχεύει ταυτόχρονα σε 2 επίπεδα. Στόχος αυτού του πτυχίου είναι η επαγγελματική αποκαστάσταση, είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο, καθώς είναι αναγνωρισμένο στις εξετάσεις ΑΣΕΠ και φυσικά η διευκόλυνση εισαγωγής σε μεταπτυχιακές σπουδές εσωτερικού, αλλά και εξωτερικού.

Το ΚΠΓ-Ισπανικά σού δίνει την διευκόλυνση του διαβαθμισμένου πτυχίου, γεγονός μοναδικό συγκριτικά με τα πτυχία άλλων μορφωτικών φορέων. Σημαντικό εξίσου είναι ότι εκτός της Ισπανικής γλώσσας, στο υλικό εξέτασης του ΚΠΓ Ισπανικών συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα στην ελληνική γλώσσα, στοιχείο που διευκολύνει τους/τις Έλληνες/ίδες υποψήφιους/ες. Και φυσικά, εν καιρό κρίσης μην ξεχνάμε τα χαμηλά του εξέταστρα!

 

Η δομή εξετάσεων του ΚΠΓ Ισπανικών αποτελείται από τέσσερις ενότητες και αναλυτικά η διάρκεια αυτών είναι:

 • Comprensión lectora y conciencia lingüística / Κατανόηση κειμένων και συνειδητή χρήση της γλώσσας
 • Expresión escrita y mediación / Γραπτή έκφραση και διαμεσολάβηση
 • Comprensión auditiva / Aκουστική κατανόηση
 • Producción oral y mediación / Παραγωγή Προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση
ΚΠΓ-Ισπανικά ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΧΡΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΡΑΠΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ
Α 65 ΛΕΠΤΑ 40 ΛΕΠΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ
Β 85 ΛΕΠΤΑ 85 ΛΕΠΤΑ 25 ΛΕΠΤΑ 25 ΛΕΠΤΑ
Γ 120 ΛΕΠΤΑ 120 ΛΕΠΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ

 

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας διοργανώνονται δυο φορές το χρόνο. Κάθε Νοέμβριο και Μάιο ή Ιούνιο, ανάλογα με τις αργίες. Αυτό βοηθά τον υποψήφιο να προετοιμαστεί κατάλληλα και να έχει την δυνατότητα επιλογής σύμφωνα την περίοδο που τον εξυπηρετεί και τις εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές του υποχρεώσεις.